Jdi na obsah Jdi na menu
 

Květná -výsledky včerejší kvalifikace + článek

6. 7. 2017

Celkové výsledky - jednospřeží

Výsledková listina jednospřeží

Celkové výsledky - dvojspřeží

Výsledková listina dvojspřeží

„Chladnokrevníci“ Květná 2017

Již pět let se pořádají soutěže chladnokrevných koní v Květné u Lukové v okrese Ústí nad Orlicí. První ročník byl „testovací“, zda to pořadatelé zvládnou, ale v současné době už jsou to soutěže oficiální a kvalifikační a to pro „sólové“ disciplíny i soutěže kombinované. Letos se závody konaly již podruhé ve sváteční den 5  7. 2017 za slunečného počasí. Startovní pole bylo poměrně početné, po několika odhláškách zbylo 10 kočí s 15 koňmi včetně slovenského hosta.

Soutěže rozhodoval sbor rozhodčích ve složení Petra Šanturovová (hlavní rozhodčí) a Ing. Hana Stehlíková.

Pořadatel připravil velmi nápadité a poměrně náročné tratě s originálními překážkami s využitím členitého terénu místního kolbiště. Přes počáteční obavy překonávali závodníci překážky většinou bez problémů s nulovou nebo ojedinělou penalizací za podpory početných diváků. Na ovladatelnost koní velmi náročnou vozatajskou jízdu dvojspřeží vyhrál domácí Jaroslav Marvan s Gretou a Girou, s jednospřežím se dařilo nejlépe Michalu Bančíkovi z Hlučína s Nailou. V ovladatelnosti, kde na závodníky čekala náročná trať plná mnoha technických originálních překážek, trať zvládl nejlépe Michal Bančík s Nickem, v kategorii dvojspřeží se nejlépe dařilo Vladimíru Hajtmarovi s koňmi Galenem a Grafitem z Rovenska. Pozdní odpoledne patřilo soutěži v těžkém tahu, jehož vítězem se stal německý chladnokrevník Osterman Pavola Kitaše ze Slovenska, ve dvojspřeží pro kvalifikaci na MČR v kombinované soutěži byla přihlášena tři spřežení, která splnila podmínky kvalifikace. Podrobné výsledky uvádím v tabulce na konci článku.

Závěrem bych ráda poděkovala Jaroslavu Marvanovi a celému jeho týmu za uspořádání těchto krásných závodů, které přilákaly spoustu diváků. Nutno je poděkovat také všem sponzorům.

Ing. Hana Stehlíková

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 25
Celkem: 1832601
Měsíc: 16677
Den: 940