Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lipsko 2018

30. 10. 2018

Opět po roce se zástupci České republiky představili v saském Lipsku na 22. formanských dnech, které probíhaly v rámci výstavy lesnictví, lovu a rybaření JAGD UND ANGELN 2018 ve výstavním areálu agra GmbH Leipzig. Českou republiku reprezentoval Vladimír Hajtmar  s devítiletým norickým valachem Galenem, který už je protřelým účastníkem zahraničních soutěží a s mladým čtyřletým plemenným hřebcem slezského norika 2322 Gordonem v majetku zemského hřebčince Tlumačov, který je naopak nováčkem v chladnokrevných soutěžích a toto byl jeho první start mimo republiku.

 

Sobota 6.10.

V sobotní soutěži jednospřežní se účastnilo 30 dvojic, kočí mohl jet s více koňmi a Vladimír Hajtmar soutěž absolvoval s oběma koňmi. Trať byla technicky velmi náročná –couvání, hodiny, váha, procouvání brankou, natažení klády na rampu apod. Pro větší atraktivitu a rychlejší průběh se na trati pohybovaly vždy dvě dvojice, což diváci určitě velmi ocenili. V celkovém pořadí se Vladimír Hajtmar umístil na sedmém místě s valachem Galenem a na jedenáctém místě s hřebcem Gordonem.

Po sobotní soutěži jednospřežní následovala formanské jízda, která byla víceméně ukázková. Tuto jízdu Vladimír Hajtmar absolvoval s vypůjčenou maratonkou

Sobotní večer pak patřil zábavě, kde němečtí hostitelé připravili bohaté občerstvení a dobrou zábavu  a tak se posezení protáhlo do pozdních nočních hodin

Neděle 7.10.

Po snídani následovalo převážení koní pro soutěž v těžkém tahu . Oba koně Vladimíra Hajtmara byli zařazeni do váhové kategorie koní do 800 kg. Soutěž v těžkém tahu zde probíhá podle jiných pravidel než u nás.Na dráze dlouhé 20 metrů se po 10 metrech musí zastavit a koně se znovu rozejít přičemž se hodnotí styl tahu. V této soutěži obsadil  valach Galen první místo a hřebec Gordon druhé místo . Poté následovala  soutěž v ovladatelnosti v kládě dvojspřeží, která se jela na stejném kurzu tati jako sobotní soutěž jednospřeží .  V této soutěži se představilo 21 soutěžících.  V této soutěži obsadil Vladimír Hajtmar s Galenem a Gordonem čtvrté místo.

Po vyhlášení výsledků už jen zbývalo rozloučení s německými hostiteli a poděkování za výborné připravení závodů a skvělému zajištění zázemí jak pro závodníky tak koně. 

fotografie

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 12
Celkem: 1833725
Měsíc: 16893
Den: 962