Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kvalifikace Květná - článek

2. 8. 2018

Závody chladnokrevných koní – Chladnokrevníci Květná u Lukové 5. 7. 2018

Zpráva o průběhu

Závody proběhly za teplého počasí na kolbišti v Květné.

Startovalo celkem 16 kočí s 26 koňmi z Čech i Moravy, 1 kočí ze Slovenska. Zájem diváků byl velký. Byly vypsány jednotlivé soutěže ve všech disciplínách – ovladatelnost v kládě, vozatajská jízda i těžký tah pro jednospřeží i dvojspřeží. Výsledky jsou použitelné pro kvalifikaci do finále jednotlivých disciplín a mohou být použity i pro kvalifikaci pro kombinované soutěže na MČR.

Sbor rozhodčích tvořila dvojice Petra Šanturovová (hlavní rozhodčí) a Ing. Hana Stehlíková aIng. Darie Kotyzová.

Program byl zahájen soutěží ovladatelnosti koní v kládě. Pořadatelé postavili zajímavou technickou trať v náročném terénu originálními překážkami: terénní překážka, ovládání koní bez opratí, natažení klády do výřezu a nakulení do druhého a vyvážení do váhy, přímé rampování na „hromadu – můstek“ kombinované se začelením, chůze po chvojí a překračování polomů bez klády. Trať měla celkem 10 technických překážek. Startovalo 16 jednospřeží a 7 dvojspřeží. Plánek trati bohužel n.

Na začátku odpoledne proběhl slavnostní nástup s dekorováním dopoledních soutěží a předáním účastnických dárků od obce Luková.

Program pokračoval soutěžní vozatajskou jízdou dvojspřeží a jednospřeží. Závodníky čekalo 11 překážek – vodní příkop, slalom, terénní překážka s osmičkou, lomené uličky, couvání do „L“. Byla postavena tak, aby prověřila především ovladatelnost spřežení. Startovalo 9 jednospřeží a 9 dvojspřeží. Plánek trati v příloze.

Uprostřed odpoledne se začalo soutěžit v těžkém tahu. Startovalo 13 jednospřeží a 7 dvojspřeží.

Závěrem bych ráda poděkovala Jaroslavu Marvanovi a celému jeho týmu za uspořádání těchto krásných závodů, které přilákaly spoustu diváků. Nutno je poděkovat také všem sponzorům.

 

                                                                                                                                Ing. Hana Stehlíková

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 9
Celkem: 1833364
Měsíc: 16836
Den: 1007