Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kvalifikace Loštice + článek

2. 7. 2017

Celkové výsledky včerejší kvalifikace na MČR z Loštic

Celkové výsledky - jednospřeží

Výsledková listina jednospřeží

Celkové výsledky - dvojspřeží

Výsledková listina dvojspřeží

 

„Chladnokrevné“ soutěže v Lošticích 2017

Překrásný žádlovický zámecký park v Lošticích přivítal opět po roce v sobotu 1. července 2017 příznivce chladnokrevných koní. Soutěže probíhaly už tradičně za slunečného počasí.

V Lošticích stejně jako v Květné a Lanškrouně je možno se v této oblasti kvalifikovat pro celostátní finále těchto soutěží jak „sólových“ disciplín i do soutěží kombinovaných.

Soutěže rozhodoval sbor rozhodčích ve složení Ing. Ivan Petrtýl (hlavní rozhodčí) a Petra Šanturovová.

Příjemné a celkem bezproblémové tratě, které stavěl tradičně pan Sysel, absolvovali závodníci v příjemné atmosféře za podpory početných diváků občerstvených loštickou specialitou - chlebem s tvarůžky, ale i dalšími dobrotami.

Program začal ovladatelností v kládě. Nejlépe se dařilo Vladimíru Hajtmarovi z Rovenska s Galenem v kategorii jednospřeží a s dvojspřežím se s tratí nejlépe vyrovnal Dušan Turčan s Grafem a Saimonem ze Spešova. Vozatajskou jízdu dvojspřeží vyhrál bezkonkurenční nejrychlejší a zároveň bezchybnou jízdou Jaroslav Marvan s koňmi Greta a Gira z Květné u Lukové, s jednospřežím se dařilo nejlépe Milanu Broulíkovi st. z Opatova se Simonou. Vítězem těžkého tahu jednospřeží se stal Graf vedený Dušanem Turčanem, ve dvojspřeží všichni přihlášení táhli pouze základní váhu 1500 kg pro splnění podmínek pro kvalifikaci na MČR v kombinované soutěži.

Program byl doplněn ukázkou pasení ovcí pomocí psa.

Na závěr je nutno poděkovat všem sponzorům a celému pořadatelskému týmu, především manželům Věrce a Františku Syslovým za pořádání takovýchto krásných závodů, které si všichni zúčastnění nesmírně užili.  

                                                                            Ing. Hana Stehlíková

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 39
Celkem: 1836875
Měsíc: 16605
Den: 921