Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kvalifikace Loštice, článek

2. 8. 2018

Závody chladnokrevných koní – Loštice – Žádlovice 30. 6. 2018

Zpráva o průběhu

Závody proběhly za krásného, ale trochu chladnějšího, počasí na kolbišti v žádlovickém parku.

Startovalo celkem 11 kočí s 17 koňmi z Čech i Moravy. Zájem diváků byl velký. Byly vypsány jednotlivé soutěže ve všech disciplínách – ovladatelnost v kládě, vozatajská jízda i těžký tah pro jednospřeží i dvojspřeží. Výsledky jsou použitelné pro kvalifikaci do finále jednotlivých disciplín a mohou být použity i pro kvalifikaci pro kombinované soutěže na MČR.

Soutěže rozhodoval sbor rozhodčích ve složení Petra Šanturovová jako hlavní rozhodčí, které pomáhaly Ing. Darie Kotyzová a Ing. Hana Stehlíková

Program byl zahájen soutěží ovladatelnosti koní v kládě. Stavitel František Sysel postavil tradičně nepříliš náročnou technickou trať, která nebrzdila průběh programu. Trať měla celkem 10 překážek, kromě běžných průjezdů byly připraveny, slalom, průjezdy mezi stromy, průjezd vodním příkopem, váhy a tradičně začelení. Startovalo 14 jednospřeží a 6 dvojspřeží. Plánek trati bohužel letos nemám, ale trať byla podobná loňské.

Na začátku odpoledne proběhl tradiční slavnostní nástup s dekorováním dopoledních soutěží.

Po slavnostním nástupu pokračoval program soutěžní vozatajskou jízdou dvojspřeží a jednospřeží. Závodníky čekalo 13 překážek - voda, průjezd mezi stromy, couvání a další průjezdy. Byla postavena tak, aby prověřila ovladatelnost spřežení především v obloucích, na kruzích a v obratech. Startovalo 12 jednospřeží a 6 dvojspřeží. Plánek trati bohužel letos nemám, ale trať byla podobná loňské.

Uprostřed odpoledne se začalo soutěžit v těžkém tahu. Startovalo 9 jednospřeží a 5 dvojspřeží. Nižší hmotnost, která letos stačila na vítězství, byla ovlivněna především terénem, který se kvůli suchu během chvíle změnil z travnatého na pískoviště.

Na závěr je nutno poděkovat všem sponzorům a celému pořadatelskému týmu, především manželům Věrce a Františku Syslovým za pořádání takovýchto krásných závodů, které si všichni zúčastnění nesmírně užili.

Hana Stehlíková

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 12
Celkem: 1821922
Měsíc: 14153
Den: 580