Jdi na obsah Jdi na menu
 

Kvalifikační rok 2021

13. 10. 2021

Kvalifikační rok 2021

Průběh závodní sezóny stejně jako v loňském roce ovlivnila situace kolem Covid-19, která zapříčinila, že se uskutečnilo pouze 8 kvalifikací po celé republice – 4 v Čechách a 4 na Moravě, a to již na zajetých místech, kde se kvalifikace pořádají pravidelně. V Čechách největší kvalifikací byla hned první uskutečněná, a to kvalifikace v Dolním Jelení, které se zúčastnilo 8 dvojspřeží a 11 jednospřeží. Na Moravě naopak proběhla největší akce až jako poslední, a to kvalifikace v Bobrovníkách, které se zúčastnilo 13 jednospřeží a 8 dvojspřeží v kompletní soutěži. Kvalifikací se celkem zúčastnilo po celé republice 40 soutěžících v jednospřeží a 25 ve dvojspřeží, kteří absolvovali 1 až 3 kvalifikace, většinou buď v Čechách nebo na Moravě. Úroveň kvalifikací se pravidelně rok od roku zvyšuje, proto bych ráda všem kteří v letošním roce do uspořádání akce šli, chtěla poděkovat, jelikož především letos to byl díky covidu velký risk a do poslední chvíle pořadatelé nevěděli zda bude moct jejich akce proběhnout.

Mimo soutěže se také uskutečnil již tradičně Moravský šampionát tříletých klisen a klisen s hříbaty v Olomouci, kde se nově konala i noční show plemenných hřebců. Národní výstava mohla i letos opět proběhnout v rámci víkendu Koně v akci v Pardubicích, kde kromě národního šampionátu proběhlo také mistrovství v těžkém tahu, kde v absolutním i relativním těžkém tahu zvítězil pan Jiří Borůvka s hřebcem 2447 Kurtem, a ovladatelnosti s kládou, kde se mistrem České republiky po 4 letech stal Michal Bančík se slezským norikem Nickem. Vrcholnou akcí dále bylo Mistrovství České republiky v Tlumačově, o kterém se více dozvíte v samostatném článku.

Ráda bych poděkovala všem závodníkům, pořadatelům, rozhodčím a všem kteří se na pořádání akcí pro chladnokrevné koně podílejí. Nedílnou součástí je samozřejmě podpora Lesů České republiky, ASCHK a SCHCHK. Děkujeme moc.

Natálie Blizňáková

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 13
Celkem: 1835715
Měsíc: 16180
Den: 622