Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vážení chovatelé, příznivci chladnokrevných koní, členové Svazu

11. 5. 2016

V posledních týdnech se uskutečnilo několik jednání na úrovni ASCHK, Svazu, národního koordinátora pro genetické zdroje a MZe. Tato jednání přímo, či nepřímo ovlivnila činnost Rady plemenné knihy slezského norika a potažmo fungování a postavení Svazu v systému šlechtění chladnokrevných plemen koní.

Vzhledem k neujasněním kompetencím uznaného chovatelského sdružení (dále UChS), tedy ASCHK a Svazu jako jeho právoplatného člena se snažíme otevřít oficiální komunikaci.

Prostřednictvím přiloženého dopisu žádáme pana prezidenta UChS o předložení námi zpracovaného Řádu plemenné knihy a šlechtitelského programu SN (dále ŘPK) oficiálně ke schválení na MZe a dále jej žádáme o vyjádření k ohroženým liniím SN a jejich podpoře.

Věříme, že otevřená komunikace prospěje k rychlejšímu schvalování potřebných dokumentů, jelikož v nejbližší době bude nutné předložit i Metodiku uchování genetického zdroje, která s ŘPK musí korespondovat.

O dalších jednáních a připravovaných krocích Vás budeme informovat a samozřejmě Vás žádáme o vyjadřování se k uvedeným skutečnostem.

Děkujeme, členové Rady PK slezského norika
 

Dopis SCHCHK směrem k ASCHK

Řád PK SN + šlechtitelský program

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 13
Celkem: 1835599
Měsíc: 16174
Den: 587