Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vyjádření SCHCHK - závody

3. 5. 2022

Svaz chovatelů chladnokrevných koní z. s.

 

            Vážení soutěžící, rozhodčí a pořadatelé předchozí tři závodní sezony byly velmi ovlivněny pandemií koronaviru, ostatně jako vše kolem nás. Bohužel tímto došlo k markantnímu snížení počtu pořádaných kvalifikačních soutěží, z toho důvodu jsme byli nuceni zmírnit kvalifikační podmínky na MČR v kompletní soutěži chladnokrevných koní. V sezoně 2020 jsme dokonce chystané MČR byli nuceni zrušit, naštěstí se v roce 2021 situace již neopakovala  a MČR proběhlo v areálu Bahňák jež je součástí ZH Tlumačov.

 

            Děkujeme všem pořadatelům, závodníkům a rozhodčím závodů za jejich výdrž  i v této nepřívětivé době. Díky patří samozřejmě také všem, kteří se podíleli na organizaci či se jinak zasloužili o co nejhladší průběh MČR. Náš velký obdiv mají především rozhodčí jejichž úloha je přinejmenším nelehká a navíc je odměňována pramálo.

 

            Soutěže chladnokrevných koní, ostatně jako každý sport, procházejí neustálým vývojem, tedy i letos jsme zaznamenali nemálo nedostatků v oblasti pravidel a celkového systému soutěží. Od roku 2018 spolupracujeme s Ing. Jiřím Kunátem, jehož vědomostí a zkušenosti si velmi ceníme, a také letos s námi pracoval na úpravě pravidel Nově upravená pravidla najdete v příloze. Vás, kteří se zabývají soutěžemi není mnoho a proto věříme, že při troše dobré vůle každého z nás, najdeme společnou řeč a chladnokrevný sport se bude ubírat tím správným směrem.

 

            Na závěr bychom chtěli vyzdvihnout práci a vyjádřit poděkování ASCHK ČR, která nám významnou měrou pomáhá při organizaci MČR a to ze stránky administrativní, a hlavně po stránce finanční.

 

 

 

            Za SCHCHK

     S pozdravem Jana Nováková

 

Pravidla naleznete zde.

 
 

 


Portrét


Kontakt

Svaz chovatelů chladnokrevných koní N, SN a ČMB

Jana Nováková
+420 739 778 455
Klokočov 11
747 47 VÍTKOV


Statistiky

Online: 19
Celkem: 1821800
Měsíc: 14031
Den: 518